Από το Blogger.

1η ημέρα: Αθήνα – Ιωάννινα

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων. Μικρές ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν για καφέ και προαιρετικό γεύμα στο 104 χλμ της εθνικής (Μotel Rest) και την Αμφιλοχία αντίστοιχα.
Λίγο πριν φθάσουμε στα Ιωάννινα θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το γνωστό Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, ξεκούραση.
Ακολουθεί εορταστικό δείπνο σε γνωστό κοσμικό κέντρο των Ιωαννίνων με καλό φαγητό και μουσική. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιωάννινα | Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Χειμωνιάτικη εορταστική ημέρα, για αυτό και εμείς θα επισκεφθούμε τα Ζαγοροχώρια που προσφέρουν ένα ανάλογο τοπίο. Μετά το πρωινό μία πολύ όμορφη διαδρομή λοιπόν, μας οδηγεί στο Τσεπέλοβο . Η εκδρομή μας συνεχίζεται για το γραφικό Μονοδένδρι.
Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η Χαράδρα του Βίκου, ενώ σε γραφικό ταβερνάκι του χωριού θα γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα, ξεκούραση και γνωριμία με την πόλη περπατώντας μέχρι την λίμνη Παμβώτιδα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ιωάννινα | Εκδρομή στην Κόνιτσα

Πρωινό και επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος. Ενώ στη συνέχεια περνώντας από το ιστορικό Καλπάκι, με μικρή στάση στο πέτρινο γεφύρι του Βοϊδομάτη, θα φθάσουμε στην ορεινή κωμόπολη της Κόνιτσας.
Επίσκεψη και επιστροφή στα Ιωάννινα, για να γνωρίσουμε το γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το Σπίτι – Μουσείο του Αλί Πασά. Δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιωάννινα – Καλαμπάκα – Αθήνα

Πλούσια σε αξιοθέατα και τοπία και η σημερινή μας διαδρομή. Ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη Παμβώτιδα και το οροπέδιο των Ιωαννίνων, καθώς μια καταπράσινη διαδρομή μας οδηγεί στο Μέτσοβο, σχετική παραμονή, επίσκεψη.
Ακολούθως μέσω Καλαμπάκας, γεύμα προαιρετικά, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λαμίας, με μικρή στάση σε καφέ της Εθνικής οδού, θα φθάσουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Alkyoni Travel Agency

Ζηνοπούλου 32, T.K. 36100
Καρπενήσι
Τηλέφωνο: +30 22370 22822
Κινητό : +30 6972058064
Fax: +30 22370 22822
E-mail: Info@Alkyoni-Travel.gr

Ο Καιρός στο Καρπενήσι